EL BARRI DE GRÀCIA

12/06/2020

Es tracta d’una passejada a peu pel barri de gràcia que comença als jardinets de Gràcia i que explica la història del barri visitant les seves places, element essencial de la vida i cultura d’un barri obrer i amb una gran vida associativa.

La visita ens portarà per carrers i places per veure, entre altres, un campanar sense església, una germana de la Font de Canaletes, una casa de Gaudí, o un refugi antiaeri de la Guerra Civil.

 

 

Més informació

Sortides passades

BARRI 22@

15/05/2020

Si hi ha un barri on s’hi cou des de fa uns anys la Barcelona del futur, aquest és el 22@. Amb la Torre Glòries (abans coneguda com a Torre Agbar) com a edifici icònic, descobrirem un districte en constant transformació on s’hi assagen solucions urbanístiques i arquitectòniques que després s’apliquen a la resta de la ciutat. Te’l perdràs?

 

 

Més informació

ESPAIS DE LA GUERRA CIVIL + REFUGI 307

17/04/2020

La ciutat de Barcelona és plena de racons i espais que encara ens parlen del tràgic període de 1936-39, però molts són poc coneguts fins i tot pels barcelonins. En aquest recorregut en visitarem alguns, incloent el refugi antiaeri 307, a Poble Sec, cosa que ens permetrà de parlar d’un dels episodis menys explicats de la guerra: els bombardejos perpetrats per l’aviació italiana.

 

 

Més informació

LA BARCELONA ROMANA

15/03/2020

La visita ens portarà 2000 anys enrere pels carrers de Bàrcino, la Barcelona romana. Visitarem restes sepulcrals, l’aqüeducte, la muralla romana, el Temple d’August i fins i tot una Domus (Casa senyorial), sota un edifici del carrer Avinyó.

Es tracta d’una passejada a peu pel barri gòtic que comença a les Rambles i acaba pels voltants de la plaça Sant Jaume.

 

Més informació

EL BARRI DE SARRIÀ

14/02/2020

La visita és una passejada pel barri de Sarrià, per conèixer la seva història i els seus racons més íntims. 

Sarrià era un municipi independent fins el 1920, any en què fou annexionat a Barcelona. Els seus carrers encara conserven l’aire de poble i avui en dia s’ha convertit en un dels barris residencials més preuats de la ciutat.

Més informació

EL BARRI DEL RAVAL

13/12/2019

El Raval, el barri oblidat de Ciutat Vella, el menys freqüentat pels vianants i turistes que s’aglomeren a la Rambla i el Gòtic, és un espai ple de sorpreses on hi conviuen la més absoluta contemporaneïtat del MACBA amb el poc conegut passat romànic d’una joia com Sant Pau del Camp. Vine a descobrir-lo!

Més informació

SANT CUGAT I EL MONESTIR

09/11/2019

La visita és una passejada pel nucli de Sant Cugat del Vallès. Veurem diferents edificis modernistes i entrarem al celler cooperatiu. La visita acaba al Monestir de Sant Cugat.

Més informació

LA DIAGONAL MODERNISTA

18/10/2019

Un recorregut a peu per veure edificis emblemàtics del Modernisme català que, tot i haver quedat en segon terme per la proximitat de la Casa Milà o la Mançana de la Discòrdia, són d’indubtable interès.

Més informació

LUXE AL CAIXAFORUM, DELS ASSIRIS A ALEXANDRE EL GRAN

21/06/2019

Des del 5 d’abril ja es pot visitar l’exposició Luxe, dels assiris a Alexandre el Gran al CaixaForum de Barcelona. A l’Artkhé hem decidit, atesa l’allau de sol·licituds, oferir una tercera visita guiada i gratuïta a aquesta exposició temporal de la mà de l’Irene Cordón i Solà-Sagalés, professora de l’escola, doctorada en història antiga i una de les assessores de l’exposició. En aquesta visita podreu conèixer de primera mà d’on provenen totes i cada una de les peces exposades, la seva història particular i moltes altres curiositats que només us pot explicar algú que ha estat immers en la preparació de l’exposició.

Més informació

CASA VICENS

14/06/2019

Tot i no ser pròpiament la primera obra de Gaudí, aquest veritable tresor amagat al barri de Gràcia va ser la primera ocasió en què l’arquitecte va poder desplegar el seu talent i creativitat amb un ampli repertori decoratiu tant a l’interior com a l’exterior. Construïda el 1885, va obrir les portes al públic per primera vegada el novembre del 2017. No perdis l’oportunitat de descobrir-la! 

Més informació

LUXE AL CAIXAFORUM, DELS ASSIRIS A ALEXANDRE EL GRAN

07/06/2019

Des del 5 d’abril ja es pot visitar l’exposició Luxe, dels assiris a Alexandre el Gran al CaixaForum de Barcelona. A l’Artkhé hem decidit, atesa l’allau de sol·licituds, oferir una segona visita guiada i gratuïta a aquesta exposició temporal de la mà de l’Irene Cordón i Solà-Sagalés, professora de l’escola, doctorada en història antiga i una de les assessores de l’exposició. En aquesta visita podreu conèixer de primera mà d’on provenen totes i cada una de les peces exposades, la seva història particular i moltes altres curiositats que només us pot explicar algú que ha estat immers en la preparació de l’exposició.

Més informació

PARC DE LA CIUTADELLA I EL BORN

31/05/2019

En descobrirem els orígens i la seva faceta més moderna: museus, restaurants, el Parlament, un institut, un hivernacle i un umbracle. Imita- rem el recorregut dels visitants de l’Exposició Universal de 1888. Acabarem al Born CCM.

Més informació

LUXE AL CAIXAFORUM, DELS ASSIRIS A ALEXANDRE EL GRAN

24/05/2019

Des del 5 d’abril ja es pot visitar l’exposició Luxe, dels assiris a Alexandre el Gran al CaixaForum de Barcelona. A l’Artkhé oferim una visita guiada i gratuïta a aquesta exposició temporal de la mà de la Irene Cordón i Solà-Sagalés, professora de l’escola, doctorada en història antiga i una de les assessores de l’exposició. En aquesta visita podreu conèixer de primera mà d’on provenen totes i cada una de les peces exposades, la seva història particular i moltes altres curiositats que només us pot explicar algú que ha estat immers en la preparació de l’exposició.

Més informació

COM ELS GRECS AL TEATRE LLIURE

10/05/2019

L’Artkhé us proposem anar al teatre. El Teatre Lliure de Gràcia ens proposa una obra moderna de Steven Berkoff: Com els grecs. La representacio de l’obra serà a càrrec de Pablo Derqui, Mercè Arànega, Sílvia Bel i Pep Cruz.

Més informació

PALAU GÜELL

26/04/2019

La residència d’Eusebi Güell al barri del Raval és anterior a les obres més conegudes de Gaudí, però és, sens dubte, una obra mestra en l’aplicació de les arts decoratives i en la manera en què integra elements d’un altre edifici de Güell en un veritable exercici de reciclatge artístic. El saló principal, que funciona com a sala de concerts amb orgue inclòs, no deixarà indiferent ningú.

Més informació

MUSEU PICASSO

22/02/2019

El Museu Picasso de Barcelona permet de resseguir els anys de formació de l’artista malagueny, ben a prop de l’escola de La Llotja on va estudiar. Conté també la famosa sèrie de Las Meninas, així com exemples meravellosos de la seva producció ceràmica. I tot això en el marc incomparable dels palaus gòtics del carrer Montcada. Te’l perdràs? 

Més informació

RUTA LITERÀRIA “L’OMBRA DEL VENT”

08/02/2019

Passejarem per Ciutat Vella per conèixer els principals escenaris de la novel·la de Carlos Ruiz Zafón. Visitarem la Plaça Reial, els palaus del carrer Montcada, Santa Maria del Mar, Santa Ana i l’Ateneu Barcelonès.

Més informació

LA CATEDRAL DE BARCELONA

25/01/2019

Visitarem tant l’exterior com l’interior de la Catedral de Barcelona. Un cop dins, descobrirem alguns dels secrets del seu cor i el seu claustre, les imatges de les seves gàrgoles, o curiosos enterraments.

Més informació

MUSEU EGIPCI

14/01/2019

El Museu compta amb tres sales, integrades per més de 1.000 peces procedents de l’antic Egipte. La seva visita, amb una egiptòloga, ens aproparà a la cultura faraònica que es desenvolupà a la ribera del Nil.

Més informació

MUSEU D’HISTÒRIA DE CATALUNYA

12/12/2018

La visita guiada al MUHC és un recorregut a través del temps per conèixer i recordar els fets més rellevats que han marcat la història catalana en diferents èpoques, des de l’antiguitat fins al present.

Més informació

RUTA LITERÀRIA “EL QUIXOT”

09/11/2018

Farem una ruta per Ciutat Vella repassant personatges i lloc citats en la segona part de l’obra de Cervantes. Trobarem bandolers famosos, visitarem palaus i passejarem vora el port recordant l’antiga platja de Barcelona.

Més informació

EL BARRI DEL PI

26/10/2018

Hi trobarem històries de sants, bandolers i fantasmes. Anirem a la Sala Parés, la galeria d’art més antiga de Barcelona, i a l’Església del Pi. Coneixerem els secrets d’aquest petit barri de la ciutat de Barcelona.

Més informació

FARAÓ, REI D’EGIPTE AL CAIXAFORUM

13/09/2018

Des del 8 de juny ja es pot visitar l’exposició Faraó, rei d’Egipte al CaixaForum de Barcelona. A l’Artkhé hem decidit, atesa l’allau de sol·licituds, oferir una quarta visita guiada i gratuïta a aquesta exposició temporal de la mà de la Irene Cordón i Solà-Sagalés, professora de l’escola i una de les assessores de l’exposició. En aquesta visita podreu conèixer de primera mà d’on provenen totes i cada una de les peces exposades, la seva història particular i moltes altres curiositats que només us pot explicar algú que ha estat immers en la preparació de l’exposició.

Més informació

FARAÓ, REI D’EGIPTE AL CAIXAFORUM

12/09/2018

Des del 8 de juny ja es pot visitar l’exposició Faraó, rei d’Egipte al CaixaForum de Barcelona. A l’Artkhé hem decidit, degut a l’allau de sol·licituds, oferir una tercera visita guiada i gratuïta a aquesta exposició temporal de la mà de la Irene Cordón i Solà-Sagalés, professora de l’escola i una de les assessores de l’exposició. En aquesta visita podreu conèixer de primera mà d’on provenen totes i cada una de les peces exposades, la seva història particular i moltes altres curiositats que només us pot explicar algú que ha estat immers en la preparació de tota l’exposició.

Més informació

EL BARRI GÒTIC

09/06/2018

El Barri Gòtic de Barcelona és el gran desconegut de Ciutat Vella, que tots hem vist milers de vegades però sense parar-hi prou esment. Un barri redefinit a principis del segle XX, amb les restauracions i embelliments de diversos arquitectes que en van transformar l’aspecte i el nom.

Més informació

JARDINS DE LA TAMARITA

02/06/2018

Aquests jardins tenen molts elements d’interès. D’una banda constitueixen una de les primeres obres del gran paisatgista Nicolau Maria Rubió i Tudurí. De l’altra són un magnífic exemple de com un antic espai privat es pot integrar a la ciutat com a espai públic. Les rehabilitacions han ofert a la ciutadania un excel·lent circuit de passeig en el què encara es pot percebre l’esperit de l’antiga burgesia en diversos racons.

Més informació

LA BARCELONA ROMANA

06/05/2018

La visita ens portarà 2000 anys enrere pels carrers de Bàrcino, la Barcelona romana. Visitarem restes sepulcrals, l’aqüeducte, la muralla romana, el Temple d’August i fins i tot una Domus (Casa senyorial), sota un edifici del carrer Avinyó.

Més informació

EL PARK GÜELL

27/04/2018

Com és que “Park” s’escriu amb K? Per què hi ha només tres cases enlloc de les 60 projectades inicialment? Què representa la famosa salamandra o llangardaix de ceràmica que venen totes les botigues de souvenirs de la Rambla? I d’on provenia la fortuna d’Eusebi Güell? Si aquestes preguntes sempre t’han ballat pel cap però mai no t’has atrevit a formular-les, en aquesta sortida te’n donarem la resposta.

Més informació

PARC DE LA CIUTADELLA

14/04/2018

A la Ciutadella es pot descobrir una gran riquesa patrimonial -la cascada, el castell dels tres dragons, el Parlament- i vegetal. Només d’arbres hi podem trobar: til·lers, àlbers, pollancres, tarongers, pi de Canàries, plàtans, còculs, bellaombres, magnòlies, roures, i altres de més exòtics com el ginkgo originari d’Àsia. També hi ha palmeres, nombroses espècies d’arbustos i vegetació aquàtica lligada a l’estany.

Més informació

EL BARRI DE SARRIÀ

06/04/2018

La visita és una passejada pel barri de Sarrià, per conèixer la seva història i els seus racons més íntims.

Més informació

EL BARRI DE GRÀCIA

03/03/2018

La visita ens portarà per carrers i places per veure, entre altres, un campanar sense església, una germana de la font de canaletes, una casa de Gaudí, o un refugi antiaeri de la Guerra Civil.

Més informació

DESCOBRIM ELS INTERIORS D’ILLA DE L’EIXAMPLE DRETA (I)

24/02/2018

La idea originària d’Ildefons Cerdà de crear illes obertes a l’Eixample per contrarestar la densificació de la ciutat no es va respectar. Petites indústries, tallers i altres activitats van anar convertint el centre de cada illa en un espai d’ús privat. El 1985 es va recuperar el primer interior d’illa com a espai públic i verd: la Torre de les aigües. D’aleshores ençà, en un progrés lent però sostingut, Barcelona ha guanyat una cinquantena de petits jardins que fan realitat, encara que sigui parcialment, el somni de cerdà.

Més informació

EL MNAC

27/01/2018

En aquesta visita inclourem les dues col.leccions que més el caracteritzen: la d’art Romànic, amb els frescos duts gairebé fa cent anys des de les valls del Pirineu, i la d’art Modern, que inclou el mobiliari dels millors ebenistes del Modernisme (Joan Busquets i Gaspar Homar) i el del propi Antoni Gaudí.

Més informació

LA PEDRERA

01/12/2017

La darrera obra mestra de Gaudí abans que l’arquitecte dediqués tots els seus esforços a la Sagrada Família. Si l’has vista mil cops des de fora però mai no t’has decidit a veure’n l’interior, aquesta és l’ocasió.

Més informació

EL MONESTIR DE PEDRALBES

17/11/2017

El Reial Monestir de Pedralbes és una de les joies Gòtiques de Barcelona, promogut a principis del segle XIV per la Reina Elisenda de Montcada.

Més informació

SANT CUGAT I EL SEU MONESTIR

27/10/2017

La visita és una passejada pel nucli de Sant Cugat del Vallès. Veient diferents edificis modernistes i entrant al celler cooperatiu. La visita acaba al Monestir de Sant Cugat.

Més informació

DESCOBRIM ELS INTERIORS D’ILLA DE L’EIXAMPLE ESQUERRE (I)

21/10/2017

L’esquerre de l’Eixample es troba dividida administrativament en dos barris, l’Antiga Esquerre de l’Eixample i la Nova Esquerre de l’Eixample, i comprèn la zona més oriental de la quadrícula del Pla Cerdà delimitada pels carrer de Tarragona, l’avinguda Josep Tarradellas, l’avinguda Diagonal, el carrer Balmes i la Gran Via de les Corts Catalanes. La ruta inclou el popular barri de Sant Antoni conegut per disposar del mercat més gran de la ciutat.

Més informació

LA DIAGONAL MODERNISTA

07/10/2017

Un recorregut a peu per veure edificis emblemàtics del Modernisme català que, tot i haver quedat en segon terme per la proximitat de la Casa Milà o la Mançana de la Discòrdia, són d’indubtable interès.

Més informació