Benvinguts a L’Escola d’Humanitats Artkhé

DSC 3388
DSC 3388
DSC 3389
Presentacio
DSC 0089
DSC 0123
DSC 0128
DSC 3388DSC 3389PresentacioDSC 0089DSC 0123DSC 0128

Oferim cursos anuals i semestrals d’Humanitats (Literatura, Història, Història de l’art, Antropologia, Filosofia, Música, Cinema i Fotografia), cicles de conferències i moltes altres activitats relacionades amb el món de la cultura humanística.

La nostra escola té el ferm propòsit d’anar renovant any rere any l’oferta formativa de cursos i conferències per tal que els nostres alumnes adquireixin una sòlida cultura humanística. A més, com podeu veure a la llista d’assignatures, també proposem cursos que no tracten aïlladament els diferents sabers humanístics, sinó de manera conjunta, tot mostrant-ne les relacions i les interdepedències.

L’Escola d’Humanitats Artkhé està formada per un equip de professors experts en l’àmbit de les humanitats, capaços d’agermanar rigor i grans dosis de pedagogia.

element-negre

Què significa Artkhé?

En grec clàssic, arkhé –fixeu-vos, sense la «t» intercalada−, significava principi, origen o fonament. Cap als segles VII i VI a.C, els primers filòsofs indagaven el principi, l’origen, el fonament de tot plegat, més concretament, de la phýsis, és a dir, de la naturalesa.

El terme Artkhé –ara sí, amb la «t» intercalada, amb la qual resulta el prefix «art-»− és, doncs, una paraula de nou encuny que, de bones a primeres, pretén posar en relació la filosofia, la mare de tots els sabers, amb el món de les arts.

element-negre-reves