VIATGE A LA MENORCA TALAIÒTICA

VIATGE A LA MENORCA TALAIÒTICA

Menorca és una illa lluminosa feta de pedra, de vent i de sol, amb unes platges encisadores. Menorca fou una de les darreres grans illes del Mediterrani a ser colonitzada per les comunitats prehistòriques; i és per això, que la seva prehistòria tot just durà 2.000 anys, de finals del tercer mil·lenni fins al 123 a.C. I malgrat tenir una prehistòria tan breu, la transformació del territori durant aquest període fou tan intensa que ha deixat una petjada inesborrable sobre el paisatge i la societat de l’illa. Anem a visitar i conèixer la prehistòria de l’illa; anem a veure les navetes, les talaies i els seus talaiots.

Ens hi acompanyeu?

  • Dates viatge: Del 29 de maig a l’01 de juny de 2020
  • Guia especialitzada: Irene Cordón i Solà-Sagalés
  • Planificació: Fes click aquí
  • Període d’inscripcions: A partir del 31 de gener de 2020

Si esteu interessats en venir al viatge i voleu rebre més informació, us podeu descarregar aquí mateix la planificació del dia a dia del viatge, així com tota la informació necessària.

Si us voleu inscriure al viatge cal que truqueu a l’agència Rift Valley trucant al 937 685 111.

La historiadora Irene Cordón i Solà-Sagalés ens acompanyarà en aquest increïble viatge al passat. Doctora en Arqueologia i Història per la UAB, Irene Cordón imparteix classes en diferents centres, publica articles d’Història de manera regular en revistes especialitzades i divulgatives com National Geographic, i és assessora científica en diferents mitjans de comunicació.

ITINERARI

01 BARCELONA – MENORCA – MUSEU DE CIUTADELLA

El primer dia ens trobarem dues hores abans del vol a l’aeroport de Barcelona, davant els mostradors de Vueling. Arribarem a Menorca i tot seguit anirem directament al poblat talaiòtic de Torretrencada, un recinte de l’època posttalaiòtica (650-123 aC) destinat a la celebració dels rituals de la comunitat.

Dinarem en un restaurant local i anirem cap a l’Hotel Port Ciutadella. A la tarda descobrirem la ciutat de Ciutadella i el seu museu.

02 TORRE D’EN GALMÉS – COVA DELS COLOMS

Pel matí, visitarem al poblat talaiòtic Torre d’en Galmés, el més gran de Menorca. Va perdurar des del període navetiforme (1700-1400 aC), i hi trobarem  un hipogeu, una zona pública amb tres talaiots (1000-700 aC), un recinte de taula al costat del talaiot central, una casa monumental i un sistema de recollida d’aigua entre d’altres.

Dinarem en un restaurant local.

Al migdia ens dirigirem cap a la Cova dels Coloms (sent la cova més gran de l’illa) amb 110 metres de llargada visitable i 24 metres de profunditat.

Tornarem a Ciutadella i soparem en algun restaurant local.

03 TORRALBA D’EN SALORT – TREPUCÓ

Pel matí, visitarem el poblat talaiòtic de Torralba d’en Salort. Poblat prehistòric que té l’origen en el període navetiforme (1700-1400 aC) i del qual es conserven els fonaments d’una cabanya circular. Destaquen dos talaiots, el recinte de taula, una sala hipòstila, algunes coves excavades en el subsòl i altres restes constructives que conformaven els llocs d’habitatge.

Dinarem en un restaurant local.

Al migdia ens dirigirem cap al poblat talaiòtic de Trepucó, un dels més grans de l’illa. Actualment només es conserva una petita part de l’assentament: els dos talaiots, que són els edificis més antics (1000-700 aC), alguns llenços de la muralla, dues torres quadrades en el mur oest, el recinte de taula i algunes restes d’habitatges.

Tornarem a Ciutadella i soparem en algun restaurant local.

04 NAVETA DELS TUDONS – TORRELLAFUDA – BARCELONA

Pel matí, visitarem la Naveta dels Tudons. El monument funerari més conegut de Menorca i es tracta d’un tipus de tomba que només es troba a l’illa. Està construït amb tècnica ciclòpea, és a dir, amb pedres de dimensions mitjanes encaixades en sec, sense l’ajuda de morter.

Dinarem en un restaurant local.

Al migdia ens dirigirem cap al poblat talaiòtic de Torrellafuda, de gran bellesa paisatgística, ja que es troba al costat d’àmplies zones de pastura i sota d’un petit alzinar, que li dona una atmosfera especial. La visita consisteix en un agradable passeig en què es poden contemplar diferents monuments: un talaiot circular, un recinte de taula cobert per alzines de l’època posttalaiòtica (650-123 aC), i una monumental pilastra en posició original.

Anirem cap a l’aeroport i tornarem a Barcelona.

Viatge coordinat i gestionat per l’agència Rift-Valley, amb la col·laboració de l’escola Artkhé.

Podeu veure altres propostes d’humanitats en ruta fent click aquí.

Data/Hora

Data: 29/05/20-01/06/20
Hora: Tot el dia

Reserves

Aquest esdeveniment està complet.

Els preus estan exempts d'IVA