VIATGE A JORDÀNIA

VIATGE A JORDÀNIA

Cultura oriental i riquesa a cada racó. Jordània, fascinant per la seva diversitat de paisatges i llocs històrics, és la porta d’entrada a un món únic. Ocupat des de temps bíblics amb restes arqueològics de tot tipus. Destaca Amman, amb el seu animat casc antic, Petra, la gran Ciutat tallada en les roques del desert o Wadi Rum, un viatge a l’escenari de Lawrence d’Àràbia i a l’encant del desert.

Sens dubte, viatjar a Jordània és viatjar en el temps.

Estem convençuts que l’experiència d’aquest viatge us resultarà estimulant, plena d’emocions i molt enriquidora. Ens hi acompanyeu?

  • Dates viatge: Del 6 al 14 de març de 2020
  • Guia especialitzada: Irene Cordón i Solà-Sagalés
  • Planificació: Fes click aquí
  • Període d’inscripcions: A partir del 8 de novembre de 2019

Si esteu interessats en venir al viatge i voleu rebre més informació, us podeu descarregar aquí mateix la planificació del dia a dia del viatge, així com tota la informació necessària.

Si us voleu inscriure al viatge cal que truqueu a l’agència Rift Valley trucant al 937 685 111.

La historiadora Irene Cordón i Solà- Sagalés ens acompanyarà en aquest increïble viatge al passat. Doctora en Arqueologia i Història per la UAB, Irene Cordón imparteix classes en diferents centres, publica articles d’Història de manera regular en revistes especialitzades i divulgatives com National Geographic, i és assessora científica en diferents mitjans de comunicació.

ITINERARI

DIA 01: 06.03.2020 – Vol internacional a Amman
El primer dia ens trobarem dues hores abans del vol a l’aeroport de Barcelona. Agafarem un vol de línia regular amb destinació a Amman. Arribada a Amman. Tràmits duaners i trasllat a l’hotel. Allotjament i sopar en un restaurant típic.

DIA 02: 07.03.2020 – Amman – Jerash – Umm al-Jimal – Amman
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i sortirem cap a Jerash, 42 km al nord d’Amman, per dedicar el matí sencer a la visita de l’extens jaciment de l’antiga Gerasa, una de les ciutats romanes millor conservades i més espectaculars de l’Orient Mitjà.
Caminarem per les seves esplèndides avingudes, el Card màxim i el Decumanus nord i sud, i visitarem els seus impressionants monuments civils i religiosos: l’arc d’Adrià, el fòrum oval, Nympheus, Àgora, Theater, Odeon, temple de Zeus, temple d’Artemisa, Propileus…, i acabarem la visita amb una breu aturada al Museu.
Després de dinar marxarem en direcció nord-est a l’extensa zona basàltica coneguda com el “Haurán”, on visitarem la ciutat romana d’Umm al-Jimal, autèntica “perla negra” de l’herència Jordana.
En acabar la visita tornarem cap a Amman. Sopar a l’hotel.

DIA 03: 08.03.2020 – Amman – Umm al-Rasas – Wadi Mujib – qalaat al-Karak – Aqaba
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i sortirem cap al sud prenent el camí reial o ruta del rei. No és el més còmode, ni sol incloure’s en les rutes turístiques, però sens dubte és el més interessant, ja que aquesta llarga i sinuosa carretera creua alguns dels llocs naturals més bonics de Jordània (Wadi Mujib, Wadi wala, Wadi Dana), importants restes arqueològiques (Umm al-Rasas, Rabba) i fortaleses impressionants (Qalaat al-Karak). També ens permetrà apreciar la realitat de la vida rural Jordana.
La primera parada serà a Umm al-Rasas (Castrum Mefea), un enclavament militar romà que va adquirir un gran desenvolupament durant els períodes bizantins i omeies; En aquest enclavament dedicarem una especial atenció als mosaics de l’església de Sant Esteve, els quals fan del lloc un dels jaciments arqueològics més importants de Jordània.
Tornem a la carretera del rei per creuar Wadi Mujib amb una parada a Dhiván per contemplar aquest majestuós canó en tota la seva grandesa.
Pausa per dinar a Al-Karak, en el context del magnífic castell erigit pels cavallers croats. Després visitarem la fortalesa i el seu petit però didàctic Museu.
Continuarem el viatge deixant el camí reial i dirigint-nos per la carretera de Wadi Araba cap a Aqaba, continuant des de la vall del Jordà amb panoràmiques precioses.
Arribada a Aqaba. Allotjament i sopar a l’hotel.

DIA 04: 09.03.2020 – Aqaba – Petra
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i realitzant un recorregut panoràmic per aquesta ciutat portuària d’Aqaba, banyada per les aigües del mar Roig. Després sortirem cap a Petra.
Arribarem a Petra. Allotjament i sopar a l’hotel.

DIA 05: 10.03.2020 – Petra
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i visitarem la ciutat dels nabateus.
La visita comença a l’entrada del jaciment; des d’allà començarem un llarg passeig, de més de 3 km, que ens portarà al cor de la ciutat. Entrarem per la que va ser l’entrada principal a Petra, el congost o el “siq”, i accedirem a la “Tresoreria”. Visitarem el carrer de les façanes, el teatre, el decumanus, nympheus, Temenos, el gran Temple, columbaris i museus.
A la tarda, després d’un dinar relaxat, començarem la pujada al monestir d’Al-Deir a l’hora oportuna, quan els raigs del sol il·luminen directament la magnífica façana d’aquest monument imponent de Petra.
Després de la visita començarem lentament el descens i la tornada a través del “Siq”.
Allotjament i sopar a l’hotel.

DIA 06: 11.03.2020 – Petra – Wadi Rum
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i dedicarem el dia a diverses excursions que ens permetran gaudir plenament del paisatge d’aquesta fascinant ciutat rosa del desert i allunyar-nos del seu soroll.

Al matí farem dues rutes inexplorades; la ruta de l’altar de sacrificis i la ruta del Wadi Farasa, que ens permetrà descobrir autèntics tresors nabateus.

Per la tarda, després de dinar anirem al més famosos dels deserts: Wadi Rum. El paisatge lunar que va popularitzar Lawrence d´Aràbia el visitarem en vehicles 4×4. Habitat des de la Prehistòria, Wadi Rum, Patrimoni de la Humanitat és un emplaçament que no ens podem perdre.

Dormirem a un campament al desert.

DIA 07: 12.03.2020 – Wadi Rum – qalaat Ash – shobak – Dana – Wadi Hasa-Suwayma (Mar mort)
Començarem el dia esmorzant a un lloc únic i salvatge. Sortirem en direcció nord pel camí reial fent breus parades per visitar el castell de Xawbak i el bonic poble de Dana i Wadi Hasa amb el seu impressionant barranc dominat per una imponent muntanya negra d’origen volcànic.
Després de dinar a Al-Karak deixarem el “Camí Reial” i anirem cap a l’oest on enllaçarem amb la carretera que voreja el mar mort. Els bells i contrastats paisatges que ofereix aquesta ruta fan que sigui veritablement interessant. El seu origen geològic (extensió de la vall del Rift) i la morfologia càrstica de la regió confereixen a l’àrea un atractiu especial; d’una banda el forat de les plaques tectòniques avui ocupat per les aigües braves del mar mort i per l’altre, un pas abrupte de roques calcàries amb estrats de múltiples colors.
Arribada a Suwayma, a la vora del mar mort, on podrem fer una capbussada i comprovar les propietats de les seves aigües denses i càlides.
Allotjament i sopar a l’hotel.

DIA 08: 13.03.2020 – Suwayma (Mar Mort) – Mont Nebo – Mádaba – Suwayma
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i marxarem cap al Mont Nebo (al-Siyaghá), el lloc on Moisès va submergir la terra promesa. A més d’admirar una vista panoràmica extraordinària de la vall del riu Jordà i el mar mort, visitarem l’església commemorativa del segle VI a Moisès, que conserva interessants mosaics.
Després sortirem cap a Mádaba, el centre cristià més important de Jordània, anomenat “la ciutat dels mosaics” per reunir a les seves esglésies i museus la major col·lecció de mosaics del país. En visitarem l’Església Ortodoxa de Sant Jordi (“església del mapa”) amb el seu famós mosaic del “mapa de Palestina”, l’església dels apòstols, el parc arqueològic i el Museu Arqueològic.
Pausa per dinar a Mádaba i tornar cap a Suwayma per gaudir de la tarda i prendre un bon bany a les càlides, denses i salades aigües d’aquest gran llac que és el mar mort i comprovar les propietats terapèutiques del seu Fang negre.
Sopar a l’hotel.

DIA 09: 14.03.2020 – Suwayma (mar mort) – Amman – Sortida Vol internacional
Començarem el dia esmorzant a l’hotel i a primera hora del matí sortida cap a l’aeroport d’Amman. Arribada a Espanya.

Durant els mesos previs al viatge, l’escola us proposa tot d’activitats formatives que faran del viatge una experiència encara més enriquidora.

Estem treballant per oferir-vos noves propostes

Viatge coordinat i gestionat per l’agència Rift-Valley, amb la col·laboració de l’escola Artkhé.

Podeu veure altres propostes d’humanitats en ruta fent click aquí.

Data/Hora

Data: 06/03/20-14/03/20
Hora: Tot el dia