
PERSONATGES SINGULARS, PERSONATGES DE L’ANTIC EGIPTE (12:00h)
Com es vivia a l’antic Egipte? La impressió que tenim de la civilització faraònica està dominada pels vestigis materials (piràmides, temples i tombes). Però, què en sabem de les persones que s’encarregaren de construir aquestes tombes, que formaren part de la burocràcia administrativa, d’aquells que serviren als temples, que varen combatre per defensar les fronteres d’Egipte i de les dones que vivien al costat del Rei?
Al seleccionar aquests cinc personatges, buscant un equilibri cronològic, geogràfic i social, ens endinsarem a un Egipte desconegut per apreciar la varietat i complexitat de la vida per sota dels faraons.
- Temari:
-
- 29/09: Imhotep, l’arquitecte i savi que es va convertir en déu (III Dinastia) Summe sacerdot d’Heliòpolis, arquitecte reial de Djesert i déu de la medicina. Què en sabem d’aquest personatge que fou divinitzat?
-
- 06/10: Herkhuf, l’explorador de les terres llunyanes (VI Dinastia) La narració de viatges a terres estrangeres més antiga d’Egipte està inscrita a la façana d’una tomba excavada a Qubbet el-Hawa, a l’actual Aswan. Herkhuf, a més a més, va tenir la idea de portar un regal al seu rei, Pepi II.
-
- 13/10: Amosis, fill d’Abana. Oficial de la marina en temps de guerra (XVII Dinastia) L’alliberació d’Egipte, l’expulsió dels hicses i la creació d’una nova nació forta i independent foren els èxits perdurables dels primers reis del Regne Nou. El relat més llarg i més detallat d’aquests esdeveniments pertanyen a un oficial de la marina que va prendre part en totes les grans batalles de l’època.
-
- 20/10: Tiy, la Reina interessada en la política del poder (XVIII Dinastia) Filla de Yuya, un sancerdot provincial de rang mitjà provinent d’Akhmín, a l’Egipte Mitjà. La seva mare, Tuya, era cantora dels cultes d’Amon i Hathor. I Tiy es va convertir en una de les reines més poderoses que ha tingut mai Egipte.
-
- 27/10: Manetó, al pare de la historiografia egípcia (Època Ptolemaica) Manetó és una paradoxa: el seu sistema cronològic dels sobirans de l’antic Egipte encara s’utilitza i el seu nom és famós estre els egiptòlegs. Qui era?
- Dates: Dimecres
- Horari: de 12:00h – 13:30h
- Professor: Irene Cordón i Solà-Sagalés
- Idioma: Català
- Preu:
- Modalitat presencial i enregistrada: 75€
- Modalitat on-line i enregistrada: 60€
MODALITATS FORMATIVES
Hi ha l’opció de fer el curs en dues modalitats diferents:
- Modalitat presencial i enregistrada:Classes presencials d’hora i mitja cada setmana a l’escola. Aquesta modalitat inclou la possibilitat de fer el curs en la modalitat on-line i es podran visualitzar les classes enregistrades.
- Modalitaton-line (en directe a distància) i enregistrada: Classes en directe d’hora i mitja cada setmana, accessibles des d’un mòbil, d’una tauleta o d’un ordinador amb el programa Webex. Cada setmana enviarem un correu electrònic on hi trobareu un enllaç per poder accedir a la classe d’aquella setmana. El programa permet visualitzar l’aula de l’escola en directe, intervenir-hi, i compartir la pantalla per tenir accés a tota la informació que les professores o els professors mostrin a l’aula. Es recomana tenir instal·lat el programa per accedir a les classes amb més facilitat. Amb aquesta modalitat es podran visualitzar les classes enregistrades.
INSCRIPCIONS
Les inscripcions per aquest xic restaran obertes fins el 22 de setembre de 2021.
Podeu veure altres seminaris de l’escola fent click aquí.
Localització
Escola d’Humanitats Artkhé
Consell de Cent 295, 08007 Barcelona
Barcelona
Data/Hora
Data: 29/09/21-27/10/21
Hora: 12:00-13:30
Reserves
Les reserves estan tancades per aquest esdeveniment.