Berta Vallribera

BERTA VALLRIBERA EXPOSA A L’ESPAI BETÚLIA

El cel prim. Imatges cosides amb paraules és el nom de l’exposició que Berta Vallribera va inaugurar el proppassat dilluns a l’Espai Betúlia de Badalona, i que podrem gaudir fins el 28 de juliol d’enguany.

Les raons per visitar-la són diverses. D’entrada, no invocaré pas la joventut de l’artista, un valor que per a molts sembla que sigui decisori. Les exposicions haurien de ser considerades pel valor de l’obra exhibida i no pas per la precocitat de l’artista en qüestió; tot parafrasejant a Òscar Wilde podríem dir que «no hi ha obres d’artistes joves o madurs, sinó obres ben fetes o mal fetes». I, indiscutiblement, som al davant d’un obra ben feta.

La raó principal que m’empeny a recomanar-vos-la és la extraordinària bellesa i sensibilitat que recorre cadascuna de les imatges, dels versos i de llur amalgama gairebé simbiòtica. Les fotografies, en un rigorós i expressiu blanc i negre, evoquen paraules, i els fragments poètics traspuen al seu torn imatges, i en aquest joc sinestèsic, replè d’intel·ligència, sensibilitat i humor fi, l’espectador pot gaudir d’un viatge estètic per la quotidianitat.

Efectivament es tracta d’un recull d’imatges esparses del quotidià, però que esdevenen significatives per la perícia de la fotògrafa d’immortalitzar moments vibrants del dia a dia –gestos, mirades, dobles sentits−, i per l’evocadora narració poètica que les cus o relliga. A mesura que recorrem l’exposició ens adonem que els versos ens ensenyen a mirar i les fotografies a llegir, i que no podríem prescindir ni d’una cosa ni de l’altra. En darrer terme, la Berta Vallribera és capaç de mostra-nos que l’art més propera a la fotografia no és pas la pintura, sinó el vers.

No us la podeu perdre!

Espai Betúlia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *