Qvinta Essencia 135 Alta Iloveimg Compressed

QVINTA ESSENÇIA A L’ESPAI KU

El proppassat dimarts, en un petit espai on els artistes combaten amb la matèria, l’Espai Ku, vàrem poder gaudir d’una petita exquisidesa musical, d’un concert en consonància amb aquest espai d’artesania: una breu però acurada selecció del primer llibre de madrigals del compositor italià Luca Marenzio.

El grup vocal Qvinta Essençia –compost per la soprano Èlia Casanova, el contratenor Hugo Bolívar, el tenor Albert Riera i pel baix Pablo Acosta– va fer una lectura agosarada, però indiscutiblement justificada des del punt de vista musical, dels madrigals de Marenzio. Estranya és l’ocasió en què podem sentir aquest repertori de madrigals del Renaixement tardà, i, tanmateix, en les poques ocasions que el podem sentir, assistim a lectures més aviat convencionals; en molts casos, només es pot dir que s’hi llueix un bon solfeig. Qvinta Essençia, en canvi, es va mostrar atrevida en el contrast retòric; totes les imatges del text eren vivencialment expressades, alhora, i encara que pugui sonar paradoxal, amb força i dolçor. Hi havia llicències? Certament, però només així aquesta meravellosa música, que en tot moment depèn del text –prima le parole, poi la musica–, assoleix un sentit ple. I, per què no dir-ho, la simpatia del grup en escena i la seva complicitat amb la petita audiència del concert va incrementar el plaer de la vetllada.

No es pot fer altra cosa que felicitar a l’Espai Ku per la iniciativa i a Qvinta Essençia pel seu genuí apropament musical i pel brillant concert. Alguna crítica? sí, es va fer curt!

Podrem sentir novament Qvinta Essençia el 21 de gener al Palau de la Música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *