Kandinsky Entre Pintura I Mc3basica

KANDINSKY, ENTRE PINTURA I MÚSICA

En efecte, hom reconeix a Kandinsky com a un extraordinari i revolucionari pintor. Tanmateix, en la seva obra pictòrica la música també hi és ben present. Els seus quadres gairebé sempre propicien experiències sinestèsiques: els colors evoquen sons i el grau d’abstracció formal que governa la composició és proper a la condició genuïnament asemàntica de la música. Aquesta profícua relació entre el color i el so s’expressa magistralment en aquesta cèlebre citació de De lo espiritual en el arte:

“El color es en general un medio para ejercer una influencia directa sobre el alma. El color es la tecla. El ojo es el martillo templador. El alma es un piano con muchas cuerdas. El artista es la mano que, mediante una tecla determinada, hace vibrar el alma humana.”

Escrit per Jordi Membrado i Marc Pepiol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *