Els Diferents Rostres Del Gran Renaixement

ELS DIFERENTS ROSTRES DEL GRAN RENAIXEMENT

Us heu preguntat mai què hi ha en comú entre la Gioconda de Leonardo i La boda al camp de Brueghel? O entre la música de Gesualdo i la de Palestrina? O entre el Naixement de Venus de Botticelli i el Laocoont del Greco? Potser entre la cúpula del duomo de santa Maria di Fiore i el palau de Carles V a Granada? Doncs que tot això, malgrat les diferències abismals d’estil i estètica es va crear en un lapse no major de 200 anys, els que hi ha entre el 1400 i el 1600. Són els anys del Renaixement, un fenomen cultural que adopta matisos infinits depenent de la disciplina artística, del país o fins i tot de l’artista.

Escrit per Jordi Membrado

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *