Peter Singer 01

ÉS MÉS FÀCIL NO SER DOLENT QUE SER BO

El polèmic filòsof Peter Singer ens torna a col·locar entre l’espasa i la paret:

«No és difícil per a la majoria de nosaltres actuar d’acord amb una regla que vagi en contra de matar la gent: és, per altra banda, molt difícil obeir una regla que ens obligui a salvar totes les vides que puguem. Per viure d’una manera còmoda o, fins i tot, luxosa no és necessari matar ningú; però és necessari deixar que alguns que podríem haver salvat morin, perquè podríem haver-los donat els diners que necessitem per viure còmodament. Per tant, és molt més fàcil complir estrictament el deure de no matar que el de salvar vides. Salvar totes les vides que puguem suposaria reduir el nostre nivell de vida fins al mínim necessari per seguir vivint. Complir estrictament aquest deure exigiria un grau d’heroisme moral totalment diferent del que es necessitaria per simplement no matar». (Ètica pràctica)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *