Peter Singer 01

ELS SIMIS SÓN PERSONES?

Diu el filòsof australià Peter Singer (1946):

«En els últims 200 anys, l’esclavatge ha quedat escombrat o virtualment escombrat de la faç de la Terra; i amb ell ha desaparegut la idea que els éssers humans puguin ser propietat de cap persona. Nosaltres contemplem una organització internacional que pugui acomplir allò que en el passat va realitzar la Societat Antiesclavatge. La meta d’aquesta organització serà aconseguir que els ximpanzés, els goril·les i els orangutans quedin eliminats, tant legalment com moralment, de la categoria de propietat, per ser inclosos en la categoria de persones. Una vegada aquesta meta hagi estat assolida, es necessitaran guardians que protegeixin els drets, recentment reconeguts, a la llibertat i a la salvaguarda dels grans simis contra les tortures. I això no representa cap obstacle: és exactament el que ja es fa amb els membres de la nostra espècie que són encara immadurs o que estan pitjor dotats» (El projecte «Gran Simi»)

Què en penseu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *