Picture 247 Ostrica From Deir El Medina

INSTRUCCIONS PER A UNA VIDA…”IDEAL”?

Ostraca Deir el –Medina

«No controlis a la teva dona a casa seva quan saps que és eficient. No li diguis: “On és això? Agafa-ho!”, quan ella ho ha col·locat al seu lloc. Que el teu ull observi en silenci. Llavors reconeixeràs la seva habilitat. És bo quan la teva mà està amb ella. Hi ha molts que no saben això. Si un home desisteix de lluitar a casa seva, ell no trobarà el seu estat original». (Ensenyances d’Ani, màxima 50).

A través de textos anomenats “sapiencials” com les Ensenyances d’Ani, podem arribar a conèixer els rols que desenvolupen els diversos membres d’una família dins de l’espai domèstic. El més curiós és que molts d’aquests consells i comportaments encara ressonen en els nostres dies com, per exemple, el del paper principal de la dona: ser i tenir la condició de Mare.

Escrit per Gisèle Martínez Sancliment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *