Acequia Condal Postal

UN BOCÍ DE LA NOSTRA HISTÒRIA

Us presentem un dels paràgrafs introductoris de la Història del Rec Comtal, un llibre escrit per Enric H. March, professor de la nostra escola:

“El Rec Comtal és, probablement, una de les infraestructures humanes de la ciutat de Barcelona que més petja ha deixat en l’imaginari barceloní al llarg dels seus 12 quilòmetres de longitud. A banda de la importància que històricament ha tingut en el desenvolupament industrial, agrícola i social de Barcelona –però també de Montcada i Reixac i les poblacions de Sant Andreu de Palomar i Sant Martí de Provençals abans de ser annexionades, l’any 1897–, ha deixat en la memòria de moltes generacions un record que abasta, fins i tot, a persones que no el van arribar a conèixer però que n’han sentit parlar tota la vida i l’han vist viu en la toponímia i en la nomenclatura dels carrers de la seva ciutat. Ha estat motor econòmic però també part del paisatge natural, i lloc d’esbarjo i d’activitats no directament relacionades amb l’economia, com és el cas dels safareigs.”

Escrit per Enric H. March

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *