Saint Denis

LA LLUM A L’INTERIOR DE SAINT-DENÍS

Una de les personalitats que van permetre el desenvolupament de l’arquitectura gòtica als darrers segles de l’Edat Mitjana va ser l’abat benedictí Suger, inspirat per Hug de Cluny que considerava que l’abadia havia de ser l’exemple a la Terra de la glòria de Déu. Prenent com a punt de partida l’estil arquitectònic Cluny III, l’abat Suger va començar la reconstrucció de Saint Denis entre 1135 i 1144, treballant per la grandesa de Déu, per la de sant Dionís (patró del conjunt), i per la dels reis de França, ja que era l’abadia reial.

Suger va concebre el monument com una obra teològica. Va utilitzar els escrits del patró de l’abadia, sant Dionís, segons es creia Dionís l’Areopagita, que identificava la llum com la representació de la glòria divina a la terra. L’abat de Saint Denís va aconseguir que els cristians poguessin contemplar la grandesa de Déu a l’interior de les catedrals i de les esglésies menors a través de la llum i els colors projectats pels grans finestrals i les elaborades vidrieres.

Escrit per Ana Calm Martínez

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *