An00259788 001 L

LA MILLOR MEDICINA PER A L’ÀNIMA

Deia el filòsof Epicur (341 a.C-270 a.C): «Que ningú, mentre sigui jove, es mostri refractari a filosofar, ni, arribats a vell, de filosofar es cansi. Perquè, per assolir la salut de l’ànima, mai som ni massa vells ni massa joves».

Els antics estaven convençuts que, així com hi havia una medicina pel cos, que administrava el metge, n’hi havia una d’especial per l’ànima: la filosofia. La filosofia era, sens dubte, el millor pharmakón (fàrmac) per l’ànima.

Curiosament, fa uns anys, el filòsof canadenc Lou Marinoff va escriure un autèntic best-seller titulat Más Platón y menos prozac. Certament, amb el llibre, va guanyar un munt de diners, tot i que el que hi deia és tan antic com la mateixa filosofia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *